Van voldoen aan... naar voldoening

Mijn weg

Mijn weg

 

Ik heb zelf het fenomeen 'ballen in de lucht te moeten houden' ervaren. En merk in mijn praktijk dat veel mensen hiermee jongleren. Al jaren heb ik de wens om mijn ervaringen te willen delen met anderen.
De tijd is nu rijp.

 

De belemmeringen waar ik tegenaan liep, zoals:

Heel verlegen zijn, anderen niet 'lastig' willen vallen. 

Denken dat een ander iets altijd beter kan en geen nee kunnen zeggen.

 

Tot ik me af ging vragen of ik dit de rest van mijn leven wilde volhouden? En op mijn ca. 25e jaar op zoek begon te gaan met de vraag; Wie ben ik? Terwijl bovenstaande patronen zich aandienden, ben ik stap voor stap mijn weg gegaan, van onbewust naar steeds meer bewust. Het leren contact te maken met mijn wezen. D.m.v. studies, lessen in Advaita Vedanta, meditatie, praktische oefeningen, allerlei soorten beweging oefeningen, sessies psychotherapie om de oorzaak van mijn patronen onder ogen te krijgen, familieopstellingen, lezen en nog veel meer. En heel belangrijk zijn natuurlijk alle levenservaringen, de mooie en verdrietige momenten. Nou ja zo’n beetje van alles wat er zich onderweg aandient. 

NU:

Daar waar ik het leven eerder echt niet leuk kon vinden, kan ik nu genieten en vind ik het eerder uitdagend en boeiend en zeker niet saai! Natuurlijk zijn er nog steeds momenten dat ik tegen situaties aanloop, maar die momenten lijken nu minder erg en horen er gewoon bij.

Sta ik in mijn kracht!